Showroom s poradnou v Praze (pouze po domluvě předem)|Vyzkoušení materialu a zaučení ZDARMA|Dodáváme se softwarem|Rádi poradíme na 737 209 935 (Po-Pá: 10:00-17:00)

Nápady pro využití Laserové řezací gravírky

Inspirativní nápady pro vaši tvorbu za použítí laserových gravírek

 

Samostojící fotorámečky

Laserové řezání a vygravírování vašich vzácných okamžiků do překližky je jedním z nejlepších nápadů pro použití laserové gravírky, které lze využít jako orginální dárek. A díky této zakřivené konstrukci dřevěného rámu můžete umístit své laserem vygravirované fotografie kdekoli, aniž byste potřebovali jakoukoli externí podporu nebo rámeček

Je to snadný a rychlý projekt pro řezání laserem na víkend a může to být také skvělý typ projektu, pokud chcete začit vydělávat peníze pomocí laserové řezací gravírky.

Pokud si chcete ušetřit čas, můžete si hotový rámeček v 6ti verzích stáhnout přimo z Etsy od designera badcapyeahlaser. a již pouze gravírovat své fotografie.

 

 

Vlastní krabička na šperky, hračky či do dílny

Jednou ze skvělých myšlenek jak využít laserovou řezačku na plno je vytvoření svých vlastní prostorových produktů jenž složíte, z jednotlivých dílů jenž si předem postupné vyrobíte. My jsme si napřiklad oblíbili vlastní výrobu krabiček, které nam přesně pasují do našich polic a regálů. Máme je laser označené abychom rychleji rozlišili co se v nich ukryvá.

Prohledejte internet a nalezneho nespočet různých typů designů a kontrukci. Ve většiné připadou jejich autoři nabízejí připravená data volné ke stažení s návodem, jak je připadně upravit pro změnu velikosti.

 

Sekvenční Discovery Puzzle Box

Hádanky jsou skvělým způsobem, jak se naučit řešit problémy. A když to zkombinujete s laserovým gravírováním a řezáním, je hlavolam ještě mnohem lepší.

Krabička na sekvenční puzzle je důmyslně navržena tak, abyste mohli své záhady ukládat do malé skryté přihrádky. Abyste na konci odemkli skrytou skříňku, musíte ji rozluštit a vyřešit v určitém pořadí.

Jako jeden z mnoha projektů rytí do dřeva je vzrušující a vyžaduje značné řezání a gravírování laserem. Naštěstí je společnost Durss profesionálem v tvorbě skládaček a usnadnila tento proces tvůrcům s jakoukoli kvalifikací a snížila tak jeho náročnost. Odkaz k volnému stažení a návod zde.

 

 

Laserem gravírované poháry a skleničky na nápoje

Personalizované pohárky na nápoje mohou být skvělým doplňkem vaši kavarny nebo vánočním dárkem pro vaše kolegy, dodavatele a rodinu. Mohou to být také zajimávé předměty, které otestují schopnosti vašeho laseru gravírovat různé materialy.

Většina kovových pohárů je obvykle opatřena práškovým nástřikem, takže jsou vhodné pro stroje s technologií CO2 nebo diodovým laserem. V připadě sklenic je potřeba v připadě diodových laserů povrch prvně z nepruhlednít, nástřikem či folii, připadně stači pouze obyčejný lihový fix aplikovaný v místě gravírování. Vše, co potřebujete, je rotační zařízení a kombinace nízké rychlosti a vysokého výkonu laseru k vyrytí vašich návrhů na povrch hrníčků, pohárů a sklenice.

Je to jeden ze snazších projektů laserového gravírování a proces gravírování můžete replikovat na další příslušenství k pití, jako jsou plechovky, lahve, šálky a podtácky. Náš osobní typ do kuchyně je gravírovaní skleněných dóz na mouku, cukr či menšich dóz na koření.

 

 

Výroba vlastních náušnic a přivěšků na klíče

Laserem řezané šperky jsou jedním z nejoblíbenějších nápadů pro použití laserové řezačky. Snadno se vytváří a poskytují velkou uměleckou svobodu. Napŕiklad tyto motýlí náušnice jsou skvělým způsobem, jak předvést své tvůrčí schopnosti minimalistickým způsobem. Pokud si nechcete vytvářet svou vlastní grafiku, můžete si stáhnout vektorové soubory různých návrhů na internetu nebo si vytvořit vlastní pomocí obkreslování obrázků na iPadu nebo specializovaného softwaru pro vektorovou grafiku. Pokud s programy neumíte nezoufejte, programy jako Lightburn či LaserGRBL nabízejí možnost převést vaši rukou nakreslenou skicu do vektorových dat. vy tak můžeme tvoři pouze s tužkou, papírem a mobilním fotoaparátem. 

Napřiklad tvůrce tohoto motýliho projektu posunul tento nápad na jinou úroveň a vytvořil několik příjemných návrhů. Máte naprostou tvůrčí svobodu pro vytváření vlastních verzí. Pro začátek můžete na laserové řezačce experimentovat s tenkým tvrdým dřevem a zjistit, co vypadá nejlépe ve vašich vlastních návrzích.

 

 Laserem gravírované klíčenky USB

Laserové gravírování na klíčenky není nová myšlenka, ale tento projekt vkládá USB flash disk do samotné klíčenky a umožňuje přizpůsobit dřevěný kryt na "jakoukoli" USB flasku.

Je to jeden z náročnějších projektů laserového gravírování, ale výsledek stojí za to. Flash disky si můžete přizpůsobit tak, aby zobrazovaly jakýkoli vhodný design nebo insignii. Dřevěný kryt usnadňuje přenášení souborů s sebou a laserové gravírování mu dodává personalizovaný nádech. V případě, že se Vám doma povaluje několik podobných USB flashek máte tak možnost je orginálně odlišit a označit jejich použití.

Tento nápad s laserovým gravírováním můžete použít k přizpůsobení stávajících plastových USB disků nebo dokonce kovových. 

Bez ohledu na to, jaký styl použijete zda cestu vlastního laserem vyřezaného dřevěného obalu nebo pouze gravírovaní do stávájícího krytu flashky, je laserem gravírovaná klíčenka USB vynikajícím technickým dárkem pro rodinu, kamarády či dodavatele.

 

 

Dřevěné hrací karty 

S obyčejnými hracími kartami je zábava, ale můžete je rychle zničit nebo ztratit. Pomocí laserového gravírovacího stroje můžete svou karetní hru vylepšit vytvořením vlastních hracích karet na libovolný typ překližky.

Tento projekt s laserovou gravírkou je výborným námětem ke konverzaci u stolu a svými dovednostmi v oblasti laserového gravírování můžete ohromit své přátele a kolegy.

Projekt se snadno navrhuje i gravíruje a můžete použít libovolné dřevo dle vlastního výběru. Jen dbejte na to, aby použití dřeva bylo jednotné, nechcete přece, aby byl mezi jednotlivými kartami viditelný rozdíl!

Tento nápad můžete převzít od tvůrce ClarkEngravings a přímo použít nebo vytvořit celou sadu hracích karet s jedinečným designem vaši vlastní grafiky nebo přimo fotek vaši rodiny či nelichotivých fotek svých kamarádů z párty.

 

 

Laserem gravírované kožené opasky

Kůže je snadno gravírovatelný materiál. Není obtížné na ní reprodukovat jemné detaily téměř jakýmkoli laserovým gravírovacím strojem nebo laserovou řezačkou. Je jen logické, že kožené předměty s gravírováním jsou jedním z předmětů, které se používají pro dárky na míru.

Na opasek můžete vypálit vzory laserovým gravírováním vzorů, náčrtů nebo citátů pomocí laserové gravírky. Kvalitní gravírovaný opasek je vynikajícím doplňkem šatníku každého člověka. Můžete jej rozšířit na peněženky, kožené opasky, pouzdra na sluneční brýle a další kožené doplňky.

Zmíněný projekt se snadno realizuje a vždy můžete opasek v gravírce přemístit, pokud jeho délka přesáhne plochu pro laserové gravírování (pravděpodobně přesáhne).

 

 

LED prosvětelné akrylové tabulky 

Laserové gravírování na akrylový materiál zajímavým způsobem rozptyluje světlo. Funguje jako optické vlákno a světlo prochází laserovým gravírováním jako voda tekoucí v potoce:)

Toto noční LED světlo je vynikajícím příkladem projektu laserového gravírování do akrylátu pro vytvoření jedinečných designů pro noční lampy nebo dekorativní účely. Lampu můžete personalizovat laserovým gravírováním libovolného designu dle vlastního výběru a můžete jít ještě o krok dál tím, že ji laserem vyřežete do jedinečného tvaru.

Utkarsh vypracoval podrobné pokyny pro vytvoření noční lampy, které začátečníkům usnadní vývoj jejich jedinečných návrhů. Rozhodně má wow efekt a je pěkným dárkem pro každou příležitost. Pro návod jak vytvořit podobnou cedulku klikněte zde.

 

 

Štítky na zavazadla

Visačky na zavazadla jsou skvělým informačním nástrojem a mohou se hodit při hledání ztracených zásilek. To však neznamená, že musí být obyčejné a nudné.

Můžete si vytvořit vlastní visačky na zavazadla tak, že na jednu stranu vygravírujete laserem své informace a na druhou stranu zajímavý design. Na Etsy můžete nalezt několik atraktivních předpřipravených návrhů, které můžete na visačky na zavazadla rychle vyrýt, napřiklad zde.

Případně si můžete vytvořit vlastní visačky tak, že si stáhnete vybraný obrázek a převedete jej do softwaru pro laserové gravírování. Je to rychlý a snadný způsob, jak si zavazadla personalizovat a zároveň zajistit, aby se na cestách neztratila. Nebo nakolik je to možné.

 

 

Vlastní gumová razítka

Obaly na míru mají podstatný vliv na hodnotu značky a mohou být dobrým nápadem, jak zvýšit její známost mezi zákazníky.

Gumová razítka mohou být rychlým způsobem, jak v malém měřítku vytvořit personalizované firemní logo a obal. Můžete si je přizpůsobit podle svých potřeb a snadno označit tašky, sáčky a obálky během okamžiku.

Kromě toho můžete tento nápad rozšířit a experimentovat s gravírovanými razítky a vytvářet různé vzory na stěnách, oblečení a osobních doplňcích.

 

 

Záložky do knihy

Záložky mohou být skvělými personalizovanými předměty pro vášnivé čtenáře, kteří je považují téměř za rozšíření své osobnosti. A jak lépe vytvořit své jedinečné záložky než laserovým gravírováním?

Tento nápad můžete vylepšit vytvořením jedinečných záložek pro jednotlivé knihy. Vyberte si svůj oblíbený citát z knihy a vyryjte jej na personalizovanou záložku.

Pokud si chcete ušetřit čas je zde opět projekt na Etsy The Oxee jenž obsahuje šest různých návrhů záložek spolu se třemi laserovými rytinami na klíčenky. Rozměry záložek a materiály si můžete přizpůsobit podle svých potřeb. Soubory se snadno používají, a pokud jste kutilové, můžete si je přizpůsobit přidáním vlastních obrázků nebo textů.

 

 

Řezací prkénko do kuchyně

Domácí i profesionální kuchaři mají rádi kvalitní prkénko, které je přizpůsobené jejich potřebám. Tato prkénka se snadno vyrábějí a můžete si je přizpůsobit libovolnými vzory a tvary.

Máte možnost vytvořit prkénko na krájení od základu nebo ho vyrýt na již existující. Pokud se rozhodnete začít od nuly, budete mít plnou kontrolu nad velikostí, tloušťkou a barvou prkénka. Můžete mu dokonce dát vlastní tvar tím, že si ho sami vyřežete laserem z dřevěného materiálu.

Ideálními nápady na gravírování by bylo vypálení slavného citátu o vaření nebo vyrytí oblíbeného kuchařského receptu, čímž by se deska stala osobním dárkem.

 

 

Laserem gravirované a vyřezané deník a fotoalba

Pomocí laserové gravírky můžete deníkům dodat osobní nádech a vytvořit z nich zajímavý dárek pro své přátele, rodinu a kolegy.

Dřevo a karton jsou ideální volbou materiálu; můžete je rychle přizpůsobit pomocí stovek bezplatných návrhů. Můžete použít již existující časopis a zkusit kombinovat techniky laserového gravírování a laserového řezání a vytvořit tak jedinečně vypadající obálku zápisníku.

Tento konkrétní projekt využívá stroj na kroužkovou vazbu, který je levný a dostupný. Pokud chcete ušetřit na nákladech, můžete použít tuto metodu nebo gravírovat na obyčejný zápicník zakoupený v obchodě.

 

 

Nádobí na vaření

Personalizované kuchyňské náčiní spolu s výše zmíněným prkénkem s gravírováním pomáhá doplnit sadu na vaření a je ideálním dárkem pro nadšence do vaření i studenty kulinářství.

Dřevěné válečky, naběračky, nože a lžíce lze snadno gravírovat laserem i se základním nastavením. I když je dřevo ideálním materiálem, na CO2 a diodových laserových gravírovačích můžete zvolit plast nebo kovy. Jen se ujistěte, že jste zkontrolovali přesný materiál plastu, ne všechny jsou vhodné pro laserové gravírování nebo řezání.

Tyto projekty gravírování do dřeva jsou také vynikající pro komerční kuchyně a jako nádobí v luxusních restauracích. Tyto nápady na laserové gravírování můžete předložit místní restauraci a vydělat si tak na svém koníčku. 

 

 

Vizitky

Laserem gravírované vizitky jsou vynikajícím způsobem, jak propagovat svou firmu a zároveň jedinečným způsobem ukázat své schopnosti. Vyniknou v každé sbírce papírových vizitek a vaši potenciální zákazníci si je pravděpodobně ponechají pro jejich neotřelost.

Jako materiál můžete zvolit tenké dřevo, MDF nebo karton. Pokud máte dostatečný rozpočet, můžete dokonce gravírovat na kovové polotovary vizitek, abyste získali prémiovější vzhled. Hlavně nezapomeňte přizpůsobit výkon a rychlost laseru podle materiálu.

 

 

Laserem gravírované zrcadlové sklo

Stejně jako laserové gravírování akrylu může být i laserové gravírování zrcadlového skla zpočátku složité, ale pokud se provede správně, můžete dosáhnout vysoce kvalitních výsledků, které doplní výzdobu vašeho místa.

Můžete si vybrat z různých vzorů a na povrch zrcadla lze gravírovat jak CO2, tak vláknovým laserem. Je obzvláště důležité nosit ochranné laserové brýle, protože laserový paprsek se bude odrážet do mnoha směrů.

Tuto techniku následně můžete nabídnout místním restauracím, barům a jiným podnikům.

 

 

Laserem gravírované hudební nástroje

Kytary jsou pro mnohé osobním předmětem a laserové gravírování fotografie nebo oblíbeného designu je skvělý způsob, jak si je přizpůsobit.

Gravírovat můžete na kytary, housle, klavírní desky, varhany a v podstatě na jakýkoli jiný nástroj, který se do gravírovacího stroje vejde nebo na který můžete gravírku umístit. V tomto projektu najdete všechny podrobné kroky a návody, jak si laserové gravírování přizpůsobit.

Budete si muset pohrát s nastavením laserového paprsku, abyste dosáhli dokonalého souladu, ale čím více času strávíte nastavením laseru, tím lepší budou konečné výsledky laserového gravírování. 

 

 

Výstražné štítky a cedule

Výstražné a bezpečnostní štítky či cedule představují rychlý způsob, jak orginálně informovat své okolí.

Zároveň však můžete vytvářet cedule na plot s fotkou vašeho miláčka, zábavné štitky na ledničku (potřeba nalepit na magnet), označit si v dílně jednotlivé sekce pro nářadí atd.

Můžete také informovat uživatele laserové řezačky o bezpečnostních parametrech gravírovacího stroje. Laserové gravírování těchto štítků je jedním z nejlepších a nejjednodušších způsobů, jak informovat všechny zúčastněné napřiklad při použití na školách či malých firmách.

 

 

Laserové gravírování telefonu (připadně jejich krytů)

Je to jeden z nejodvážnějších a možná i nejuspokojivějších nápadů na laserové gravírování. Místo použití personalizovaného pouzdra na mobilní telefon můžete svůj návrh vyrýt přímo na zadní stranu telefonu pomocí laserové gravírky.

Touto technikou můžete gravírovat na kovové i skleněné povrchy. Plast se k tomu nehodí nejlépe, protože by se mohl rychle spálit a mohli byste při tom vytvářet škodlivé výpary.

Začněte s nízkým výkonem a vysokou rychlostí a během procesu dbejte na všechna bezpečnostní opatření. Lépe gravírování několikrát opakovat pro dosažení požadovaného efektu/kontrastu než jednou litovat:) (pro opakovaný proces musí telefon zůstat na místě). Jedná se o vśak stále snadný projekt gravírovaní laserem, pokud správně zvolíte nastavení. Podrobný návod je uveden na níže uvedeném odkazu a je poměrně jednoduchý.

https://www.instructables.com/Laser-Engrave-Your-Phone/

 

 

Vyroba vlastních soutěžní ocenění

Laserem gravírovaná ocenění se vytvářejí snadno a rychle. Pokud jsou vyrobena kvalitní laserovou řezačkou, vypadají vysoce profesionálně. Tento nápad je skvělý pro vytvoření personalizovaných předmětů v krátké době.

Můžete použít jakýkoli materiál, o kterém si myslíte, že bude pro váš konečný návrh vypadat nejlépe. Krása všech těchto nápadů na laserové gravírování spočívá v tom, že je můžete použít jako inspiraci a přizpůsobit je svým potřebám.

Pokud si chcete opět ušetřit námahu zde máte náš tip z Etsy, kde obdržíte 10 různých návrhů souborů. Tyto soubory jsou přizpůsobitelné a jsou dodávány i s vlastními stojany. Rámečky jsou určeny k použití se dřevem, zatímco šablony pro ocenění fungují nejlépe s akrylovým materiálem.

 

 

Vlastní ciferníky hodin

Vytváření vlastních laser vyřezaných či gravírovaných hodinových ciferníků je zábavný a praktický projekt pro vaši gravírku. Tento nápad na laserové gravírování používá místo dřeva a plastu laminátové desky, které dodají výslednému dílu kontrastní vzhled.

Je to vynikající projekt pro začátečníky, ale mějte na paměti, že budete pravděpodobně potřebovat nějaký hodinový mechanismus, abyste z něj získali funkční hodiny. Doporučujeme staré rozbite hodinu nebo navštívit nejbližši obchod Ikea...

V tomto připadě tvůrce použil pro ciferník hodin laminátovou fólii v bílé barvě na černé. Jedná se o jednoduchý návrh a vy si můžete stáhnout jeho soubor DXF, který můžete upravit a vytvořit si tak vlastní ciferník hodin.

 

 

Závěr

Laserové gravírování nabízí nekonečné možnosti přizpůsobení a personalizace široké škály předmětů. Od gravírovaných fotek přes nášnice až po razítka či výrobu cen a trofei. Nápadů na laserové gravírování je spousta pro každého, bez ohledu na úroveň dovedností nebo preferovaný materiál.

Díky zdrojům dostupným online máte přístup k návodům krok za krokem, předpřipraveným návrhům, nebo si dokonce můžete vytvořit vlastní jedinečné návrhy.

Ať už hledáte speciální dárek, nebo jen chcete přidat osobní nádech svým věcem, tyto projekty laserového gravírování a řezání představují zábavné a kreativní způsoby, jak to provést.

Pokud máte další zajímavé nápady na laserové řezačky nebo podněty pro článek, neváhejte nám je sdělit v komentářích níže..

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz