Showroom s poradnou v Praze (pouze po domluvě předem)|Vyzkoušení materialu a zaučení ZDARMA|Dodáváme se softwarem|Rádi poradíme na 737 209 935 (Po-Pá: 10:00-17:00)

xTool F1 = budoucnost - přenosná duální laserová gravírka

xTool F1: Nejvyšší rychlost gravírování pro rok 2023

Společnost XTool uvedla na trh nový přenosný laserový gravírovací stroj xTool F1, který vyniká nejrychlejší rychlostí gravírování na trhu s laserovými gravírkami. Přichází s klíčovými funkcemi, kterými jsou xTool F1 až 4000 mm/s rychlost gravírování a duální laserový zdroj zabalený do přenosné formy. Duální laserová hlava obsahuje 10W 450nm laser pro řezání a gravírování a 2W 1064 infračervený laser pro gravírování všech kovů a plastů, je tedy vhodný pro všechny materiály. V roce 2023 se xTool F1 bezpochyby stal jednou z nejlepších laserových gravírek na světě.

Rychlost gravírování 4000 mm/s poráží 90 % laserových gravírovacích strojů na trhu a xTool F1 je bezpochyby tím největším uchazečem. Přenosná gravírka LaserPecker 4 je největším konkurentem xTool F1. Přestože jsou od různých značek, jejich základní vlastnosti a parametry jsou podobné. Dle nás a mnoha jiných světových recenzentů má xTool F1 své jedinečné vlastnosti a skutečný výkon, díky čemuž výrazně překonává LaserPecker. Pro snadnější orientaci zde zmíníme několik dalších značek sestupně dle jejich schopností a kvalit vůči xTool F1.

LaserPecker 4 je přímým a jediným konkurentem, následně dalším, avšak nižším konkurentem je zde opět značka LaserPecker model 3, pak bychom mohli zmínit Mr.Carver M4, který je velmi schopný, ale jeho konstrukce nenabízí takové možnosti použití a schopností jako xTool F1 nebo LaserPecker.

Dále tu mame již pouze Infračervené paprsky bez modrého paprsku pro řezání, s úzkým zaměřením jako je model Mr. Carver S4 nabízí vyšší výkon než všechny ostatní modely, ale jeho určení nepatři do stejné skupiny, je již poměrně velký nepočítá se s jeho přemísťování a je určeny pouze pro gravírování plastů a kovů, podobně jako Mr. Carver M1 Pro nebo Atomstack M4, oba tyto modely navíc nabízejí poměrně malou plochu 70x70mm a chudou výbavu, takže jejich použití je o to omezenější.

 

 

Pojďme se tedy konečně podívat v čem je xTool F1 tak jedinečný.

Stejně jako LaserPecker 4 je i v xTool F1 zabudován duální laserový zdroj se stejnými parametry. Přenosná laserová gravírka chcete-li laserový rytec xTool F1 integruje 2W 1064nm infračervený laser a 10W 450nm modrý laser. S těmito dvěma laserovými zdroji je xTool spolehlivým laserovým gravírovacím strojem, který perfektně funguje pro téměř všechny materiály, ale pokryje tak na 99% všechny vaše potřeby bez nutnosti dokoupení dalšiho stroje.

Co se velikosti gravírovací plochy týče, tak aktivní gravírovací oblast (maximalní velikost grafiky) bez rozšiřovacího doplňku je v základu hezkých 115x115mm (většina konkurenční produktů nabízí velikost plochy většinou cca 70x70mm *s vyjímkou např. značky LaserPecker, ten se s nejnovějśi modelem přibližuje xTool F1, dokonce jej mírně překonává, ale bohužel jeho aktivní plocha je eliptická, ne čtvercová či obdelníkova, což ve výsledku poměrně komplikuje a omezeje využíti celé plochy a pokud grafika nebude navržena jako elipsa tak výsledná velikost obrazce bude menši než v připadě xTool F1)

S doplňkem automatického posuvu pak plocha naroste na úctyhodných 400x115mm což momentaně nemá konkurenci!

 

Hned na začátek si řekněme jednu důležitou věc, někteří zákazníci jsou z ochranného krytu, jenž filtruje nebezpečné paprsky a kouř, lehce „zmateni“, jelikož si myslí, že je tak přistroj velmi omezený co se týče velikostí gravírovatelným produktů, ale opak je pravdou. Kryt je zde pouze pro vaší ochranu, ale je možné jej nadzvednout (drží sám v jakékoli poloze) a získáte tak volný prostor stejně jako u konkurenčních výrobků s tím rozdílem, že máte navíc kryt a nemusíte pokaždé sahat pro ochranné brýle. Ochrana zraku není jediný účel tohoto krytu a v kombinaci se Smoke Purifier teprve nastupuje nová úroveň inovace. Více v textu.

 

S gravírku xTool F1 je možné gravírovat těmito způsoby:

  • pod uzavřeným krytem 
  • zvednutým krytem - při větších objektech, které se pod kryt nevejdou
  • díky posuvnému doplňku může být velikost gravírované grafiky dokonce 400x115mm
  • s rotačni osou pro válcove či dokonce kulaté předměty jako baňky
  • a také po odstranění spodního krytu, je možné s xTool F1 gravírovat rovnou na plochu na kterou jej umístite, velikost gravíraného objektu je tak neomezená, můžete tak gravírovat desku stolu, věškerý nábytek i zeď. 

 

 

Nyní k tomu nejdůležitějšímu a to je samozřejmě samotný laserový paprsek, v tomto případě hned dva.

10W 455nm modrý laser dokáže gravírovat mnoho materiálů, jako je dřevo, akryl, sklo, papír, kůže, keramika, kámen atd. Kromě toho 10W modrý laser poskytuje přenosnému laserovému rytci xTool F1 dostatek výkonu k řezání materiálů, dokáže řezat tlouštku v připadě dřeva až 8mm, v připadě akrylu až 5mm.

2W 1064nm infračervený laser vestavěný do xTool F1 umožňuje dobře gravírovat všechny kovy a plasty, jako je hliník, nerezová ocel, železo, zlato, platina, stříbro atd. Ať už pracujete na jemných špercích nebo velkých kovových či plastových dílech, tato mašina vás dostane. Gravírovaní plastů s Infračerveným paprskem je také naprosto jiná záležitost než v připadě modrého paprsku, Výsledek je profesionální, přesnějši a vypadá jako by byl produkt potištěny permanentním potiskem. Výsledný kontrast je také výraznější

V kombinaci s modrým a infračerveným paprskem díky duální technologii je xTool F1 přenosná laserová gravírka, která dokáže gravírovat téměř cokoli, jen potřeba zvolit dle materiálu vhodný typ paprsku. S jedním přístrojem dokážete realizovat téměř všechny své nápady.

 

POZOR zde bych rád upozornil na zavádějící parametry některých výrobců, připadně prodejců. Zde máme například 2W infračerveného paprsku, ale zde se bavíme o 2W světelné energie tedy výkon samotného laserového paprsku nikoli celkový výkon přístroje. Velmi často některé značky, například Atomstack M4 neuvádějí světelný výkon, ale výkon celého přístroje, což je činí na propagačních materiálech velmi atraktivní a zvýhodnéné, ale přitom nikde neuvádějí skutečný výkon paprsku a dosahují tak většinou maximalně totožných výsledků.

Vždy si ověřte, o jakou hodnotu se skutečně jedná. xTool F1 má celkový výkon 120W a přitom IR paprsek ma světelný výkon „jen“ 2W a modrý 455nm 10W. 2W Infračerveného paprsku je ve skutečnosti víc než pro gravírování potřebujete, díky jiné vlnové délce dokáže gravírovat kovy a to včetně hliníku či mědi kde si neškrtne ani nejnovější 40W 455nm modrý paprsek od xTool. Klíčem je zmíněná vlnová délka.

 

Rychlost

Rychlost! Galvo systém xTool F1 posouvá gravírování na zcela novou úroveň díky své ohromující rychlosti. Připravte se, protože tento stroj může dosáhnout rychlosti až 4000mm/s to je ohromujících 240000mm/min (klasická gravírka xTool D1 Pro, která patří mezi nejrychlejší ve své kategorii dosahuje desetinové rychlosti „pouze“ 400mm/s tedy 24000mm/min). Toto je nejrychlejší laserová gravírka v roce 2023. Rozlučte se s dlouhými hodinami strávenými pečlivými gravírovacími úkoly se standardními laserovými "rytci". U této laserové gravírky jde především o efektivitu bez kompromisů v kvalitě.

Pokud jste umělecká duše, která chce posunout svou praci na další úroveň, nebo jste prostě technický nadšenec hladový po nejnovějších a nejlepších gadgetech, je tento model právě pro Vás. xTool F1 vás vezme na cestu přesnosti, vysoké rychlosti a nekonečných kreativních možností, protože skutečně pokrývá širokou škálu materiálů. 

Co Vás čeká při rozbalení?

Přenosný laserový gravírovací stroj xTool F1 je zabalen prémiově. Všechny věci jsou úhledně zabaleny v samostatných kartonových krabicích. Celý zážitek z rozbalení je jako u prémiového smartphonu! Zkušenost je velmi odlišná od vybalování jiných značek, xTool si dál záležet aby Vaše pozitivní zkušenost začala již při otevření krabice. Přenosný laserový rytec xTool F1 je velmi kompaktní a prvotřídně vypadající. Je až překvapující, jak xTool dokázal uložit dva laserové zdroje a všechny funkce do malého těla!

 

 

V balení naleznete laserovou gravírku, poziční nástavec (rohový doraz), husí krk pro odvětrávání, mazivo na různé díly a kabely. Získáte také kovovou část, která vypadá jako chladič, který se používá jako voštinová deska a pomáhá čistšímu řezu při řezání překližky, akrylu a podobných materiálů.

V balení také dostanete štědrou zásobu materiálů, aby jste mohli začít okamžitě testovat 😊 Získáte hromadu kovových vizitek a klíčenky z nerezové oceli, několik černých akrylových kousků, dva „cool“ dřevěné podtácky, laťkový podtácek a kožené visačky. Dostanete také fotografický papír a dvě překližky. Tento materiálový balíček je velmi příjemným dárkem. U jiných značek dostanete z pravidla pouze překližku či dvě a vyjímečné trochu akrylu. Pokud budete chtít některý z materiálů zakoupit nakoukněte do naší kategorie spotřební materiál, kterou nyní aktivně rozšiřujeme. Pokud produkt nenaleznete klidně nám napište, rádi vám jej objednáme.

 

 

Příslušenství k xTool F1

K přenosné gravírce xTool F1 je možné zakoupit hned několik doplňků. Všechny naleznete v našem obchodě.

Rotační Osa

Rotační osa xTool RA 2 Pro F1 je jedinečná rotační osa od xTool je velmi dobře známá a častou využívána s jinými xTool produkty jako je xTool D1 Pro nebo xTool P2 CO2 55W. Díky své jedinečné konstrukci, která kombinuje 4 různé možnosti uchopení tak jako jediná nabízí možnost upnout téměř všechny myslitelné předměty a to včetně kulatých jako jsou baňky apod. Také díky své rozdělitelné konstrukci dovoluje gravírovat také velmi dlouhé předměty jako jsou například válečky na těsto nebo dokonce baseballová pálka. Více o tomto produktu naleznete v jeho produktovém popisu včetně videii.

 

 

Slide Extension

Druhým neméně zajímavým doplňkem je automatická posuvná osa nebo posuvný pás chcete-li, který rozšiřuje celkovou gravírovací plochu na 400x115mm! To už je hodně slušné na takto malý přenosný přistroj a opět se nebojím řici, že jedinečné na současné trhu. Stejně jako v připadě rotační osy, stačí pouze zapojit USB C kabel do těla xTool F1, systém vše rozpozná a nastaví za Vás.

 

Smoke Purifier

S posledním doplňkem, který je opět poměrně „revoluční“ v této přenosné kategorii teprve začíná ta pravá výjimečnost xTool F1. Je to čistička vzduchu xTool Smoke Purifier. Narovinu si řekněme, že cena není nejnižší, ale je potřeba si uvědomit co nám díky ní a spojení s xTool F1 bude dovoleno. Nejen gravírování doma v bytě, pokoji nebo v kanceláři bez zápachu, kouře a větrání, ale otevírají se Vám úplně nové možnosti v podobě gravírovaní a řezání přímo před zákazníky. Na veletrhu, v obchodě nebo dokonce v bistru či kavárně (sušenka se jménem nebo poleva s narozeninovým přáním určitě zákazníky překvapí). Personalizujte zákazníkům své produkty přímo před jejich očima a bez čekání. Navíc díky krytu, jenž filtruje nebezpečné paprsky také bezpečně bez rozdávání ochranných brýlí lidem v okolí. Samotný kryt samozřejmě můžete posunout nahoru do libovolné pozice pro situace kdy se Vám gravírovaný produkt pod kryt nevleze. Zákazníky tak zaručeně zaujmete nejen svými produkty, ale také vaší technologii budoucnosti...

 

 

Řekněme si k této čističce vzduchu trochu víc. První věc, které si všimnete, je, že vypadá opět velmi prémiově. Lze ji ovládat ručně, stisknutím tlačítka, pokud potřebujete, aby fungovala kdykoli, ale laserový gravírovací stroj xTool F1 podporuje automatické ovládání této čističky. Čistička vzduchu začne pracovat automaticky, když je laserový paprsek aktivní. Když se proces gravírování ukončí, čistička poběží ještě dalších 10 sekund (softwarově nastavitelné), aby se odstranily zbylé výpary.

Ventilátor v čističce má tři rychlosti. Nejnižší rychlost se používá pro gravírování kovů, nejvyšší rychlost se používá při gravírování a řezání materiálů, které produkují hodně kouře, jako je dřevo a akryl.

Co najdeme uvnitř? Na horní straně filtru najdeme vyměnitelný předfiltr. Součástí balení jsou také dva další náhradní předfiltry. A níže je skutečný HEPA filtr s aktivním uhlím. Filtr poměrně velký a působí kvalitně. Pokud filtrem zatřesete, uslyšíte, že uvnitř je opravdu plný aktivního uhlí, což naznačuje, že bude dobře odstraňovat pachy.

 

Při řezání překližky laserem vzniká velké množství kouře a zápachu. Obvykle se nám celá kancelář okamžitě zaplní kouřem. Ale ne s čističkou vzduchu xTool F1! Z čističky neuniká žádný kouř! Z výstupu vychází pouze velmi slabý zápach, zdá se, že odfiltruje 99 % zápachu, jak výrobce tvrdí. Filtrace je velmi dobrá. Bez ní by byla celá místnost během mrknutí oka plná kouře!

Testovali jsme také čištění vzduchu při řezání akrylu. Akryl produkuje ještě silnější zápach, který je velmi nepříjemný. Ale filtr s aktivním uhlím v čističce vzduchu xTool F1 odvádí velmi dobrou práci. Vůně je sotva rozpoznatelná. Bez filtru by se jistě během několika minut dostavila bolest hlavy.

 

 

Jak se s xTool F1 pracuje?

Ostření

Laserová gravírka xTool F1 má motorizovanou osu Z používanou k nastavení zaostření pro různě vysoké objekty. Zaostření lze upravit „ručně“ otáčením knoflíku ručního nastavení zaostření, který automaticky posune hlavu laseru nahoru nebo dolů. Laser promítá na povrch materiálu dva body. Jedna červená a jedna modrá tečka. Když se tyto dva body zarovnají, povrch materiálu je dokonale zaostřený. Manuální ostření je užitečné pro gravírování tvarů, které nelze jednoduše automaticky změřit digitálním měřením vzdálenosti (součásti xTool F1).

Zaostření lze také automaticky upravit pouhým zadáním tloušťky materiálu v softwaru xTool Creative Space. Automatické ostření je velmi užitečná funkce!

Náhled gravírovaní

Funkce náhledu promítne obdélníkový rám s velikostí vaší grafiky, aby vám ukázala přesnou polohu na povrchu materiálu. Toto není nijak unikátní, tuto službu Vám nabídnou všechny softwary a stroje. Zde jsou ovšem dvě vychytávky. První je ta, že Vám xTool F1 může také nakreslit obrys vašeho tvaru nikoli pouze ohraničení, což je velmi užitečné při pokusu o gravírovaní kruhových nebo nepravidelných tvarů. Druhá vychytávka jde ještě dál v modu zobrazení náhledu se dokáže pohybovat rychlostí 8000mm/s pro obrys obrazce a až 12000mm/s pro zobrazení obdélníkového ohraničení.

A k čemu je to dobré? Již nemusíte sledovat pohyb paprsku po celé jeho trase po dobu několika sekund, zda máte správně vyměřeno. Díky takto vysoké rychlosti, dochází k oklamání našeho mozku a zraku a daný obrázek vypadá, že je vykreslený celý v jednom okamžiku. Toto je velmi šikovná vychytávka. Velmi pomáhá při pokusu o přesné umístění vašeho návrhu, šetří tak čas i peníze. Již žadné zmetky, kvůli nepřesnému umístění grafiky na produktu. Vykreslování je promítáno slabým modrým paprskem, který je bezpečný pro Vaše oči i bez použití brýlí.

 

 

Připojení a Software xTool Creative Space

Stejně jako všechny ostatní produkty od xTool, nabízí xTool F1 plnohodnotné připojení Wi-Fi, které funguje v několika módech. Můžete se připojit ke gravírce přímo k její wifi, kterou sama vysílá (direct wifi), nebo je možné gravírku skrze wifi připojit do domácí či firemní wifi sítě. Každý, kdo je pak připojený na vaší wifi a má naistalovány software může přistroj používat. Je dokonce možné přistroj vyhledat v sítí pomocí IP adresy což ocení především větší společnosti s interní sítí. Poslední možností je pak klasické připojení USB kabel. Tyto možnosti jsou velmi vítané, jelikož ne všechny značky nabízejí plnohodnotné wifi připojení. Většina značek, pokud nabízejí wifi tak se jedná pouze o Direct Wifi, kdy se s mobilem nebo počítačem připojujete ke gravírce a v tom okamžiku však ztrácíte připojení k internetu. Některé modely jako například Atomstack dokonce nemile překvapily, když se pomocí wifi dalo s přístrojem spojit pouze pomocí mobilní aplikace a bez složitých uprav nebylo možné připojit k přístroji počítač s klasickým softwarem jako Lightburn nebo LaserGRBL.

Stroj lze ovládat pomocí softwaru xTool Creative Space, známého také pod názvem XCS software. Tento software je určený pro majitele produktů značky xTool a záměrně zde všechny funkce budeme zkoušet přímo v něm, protože se snadno používá a je více než dost dobrý na to, abyste z laserové gravírky xTool F1 vytěžili maximum. Software je zdarma a funguje off-line, takže není potřeba žádná závislost na cloudu, což je skvělé! Navíc Vám automaticky updatuje firmware přístroje okamžitě, když je k dispozici nová verze.

 

 

Podporuje všechny základní funkce jako kreslení čar, vektorů a textu a všechny operace s těmito vektory jako slučování, odečítání, seskupování a má také knihovnu složitějších tvarů. Práce je organizována ve vrstvách, kde každá vrstva je jiná operace (řezání, gravírování, výběr typu laseru na modrý nebo IR laser... Můžete také importovat vlastní vektorové návrhy a provádět vše, co od laserového softwaru očekáváte.

xTool Creative Space jde s dobou a obsahuje také generátor obrázků pomocí AI tak jak to znáte například z Midjourney! Pokud se Vám nechce vymýšlet vlastní návrhy nebo rychle potřebuje získat obrázek bez hledaní na internetu, můžete vše získat v jednom programu. Může také použít existující fotografii jako zdroj pro generování podobných obrázků.

Tato funkce však zatím není zdarma. Ale registrací získáte 500 bezplatných bodů, které můžete použít pro generování obrázků AI, což Vám vyjde na 100 obrázků. Body lze buď zakoupit nebo získat různými aktivitami, jako je sdílení na sociálních sítích.

 

Přenosná gravírka xTool F1 podporuje samozřejmě také software Lightburn!

xTool F1 stejně jako ostatní modely xTool podporuje také nejpopulárnější laserový software Lightburn. Jedná se o nejpokročilejší software na trhu. Bezplatný software xTool Creative Space (XCS) je více než dostatečný k tomu, abyste z xTool F1 vytěžili maximum, navic nabízí vychytávky, které Vám šetří čas v podobě AI generování obrazků a je přimo ušitý na daný produkt od xTool, díky čemuž v programu naleznete pouze to co potřebujete k nastavení a ovládání danému produktu a nerozptylují Vás kvanta možností, které 90% uživatelů nevyužije. Ale i přesto, osobně preferuji software Lightburn, protože jednoduše nabízí nadstandartní možnosti a pokud to s prací a efektivitou myslíte opravdu vážně, dokáže Vám vaši práci ještě více zpříjemnit a urychlit. Alespoň toto jsou mé poznatky, ale je možné, že jsem jednoduše nestrávil se softwarem XCS dostatek času a mám za roky práce s různými modelovacími a grafickými programy jednoduše rád širší možnosti práce s daty. Lightburn navíc můžete bezplatně vyzkoušet po dobu 30ti dní a to bez registrace. Následně stojí cca 1300kč (dle aktualního kurzu) v doživotní licencí, což je vzhledem k ceně těchto přístrojů „zanedbatelná“ položka.

 

Bezpečnost xTool F1

xTool F1 má uvnitř několik bezpečnostních mechanismů.

Za prvé, na boční straně krytu máte nouzový vypínač, který je užitečný pro rychlé vypnutí stroje, pokud si všimnete, že se něco pokazilo.

Za druhé, xTool myslel i na bezpečnost dětí. xTool F1 má vzadu zasunutý uzamykací klíč USB. Pokud klíč vyjmete, stroj nebude fungovat. To může zabránit neoprávněným osobám v používání stroje.

Za třetí, pokud se zařízení během práce narazí nebo nakloní, okamžitě se zastaví, aby se zabránilo nehodě. Program lze obnovit nebo ukončit přímo v softwaru.

 

Ochrana zraku s xTool F1

Díky svému plně uzavřenému provedení je relativně bezpečné pozorovat proces gravírování bez ochranných brýlí. Plně uzavřený kryt dostatečně blokuje laserové paprsky obour laserových délek. To je důvod, proč xTool F1 není dodáván s párem bezpečnostních brýlí v základním balíčku.

Pokud, ale máte v planu gravírovali něco většího a budete muset nechat kryt otevřený (kryt drží sám v libovolné pozici), pak musíte nosit kvalitní laserové ochranné brýle. Nejlépe takové, které blokují obě vlnové délky. Profesionální IR brýle od xTool chrání proti oběma vlnovým délkám a lze je bezpečně používat s modrým (450nm) a infračerveným (1064nm) laserem a jsou tak optimální pro duální laserový zdroj xTool F1.  Tyto brýle naleznete zde.

 

 

Jak vypadájí výsledky práce s tímto přistrojem?

Původní plán byl zde dodat velké množství obrazků  aby jste měli dokonalou přestavu co je možné s přístrojem dokázat. Ale vzhledem k délce celeho čĺánku a nedávnému objevení poměrně kvalitních videí od recenzenta z ciziny, jsem se rozhodl zde přiložit jeho videa do doby než vytvořime svá vlastní. Obrazek vydá za tisíc slov, ale video za milion. Přesto zde přidám pár obrazků jiných uživatelů tohoto přistroje pro rychlou demonstraci možností. Videa z testovaní xTool F1 naleznete na konci članku.

Tento přivěsek Route 66 z akrylu, neni potištěný. Vznikl pouhým použitím xTool F1. Grafika byla gravírována s použitím infračerveného paprsku, který na plastech přináší mnohem větši kontrast než je tomu u modrého paprsku. Důvodem je, že IR paprsek mění strukturu materiálu, kdežto modrý paprsek materiál odebírá a tak nedochází takové výrazné změně barvy. Po vygravírovaní grafiky, byl tvar přivěsku vyřiznut pomocí modrého paprsku.

* Infračervený paprsek samozřejmě také umí materiál odebírat/řezat, právě naopak průmyslové Fiber Lasery, jenž mají stejnou vlnovou delku infračerveného paprsku jakou máme zde v xTool F1 se používají k řezání 5cm tluste oceli, kterou procházejí jako máslo, ale zde se bavíme o výkonech 1000x většich než zde máme s xTool F1 k dispozici a stoji řádech milionů.

 

 

Na tomto obrázku tvůrce demostroval rozdíl v gravírování akrylu pomoci modrého a infračerveného paprsku. Jak můžete vidět IR paprsek na plastu nabízí vyšší konstrast a ostřejší detaily.

 

Podobné jako u akrylu, některé materiály je možno gravirovat pomocí obou paprsků. Doporučujeme tady vždy vyzkoušet, který paprsek se na daný materiál či požadovaný výsledek hodí nejlepe.

V neposlední řadě zajimavou informací může být, že IR paprsek také efektivně odstraňuje z kovů oxidaci a rez. Můžete tak neinvazivně a velmi šetrně bez použití chemie či mechanického broušení vdechnout starým věcem nový život ať už se jedná o nařadí, přibory, staré rodinné předměty či šperky, sběratelské mince apod. Toto by mohli docenit sběratélé starých mincí a předmětů. Vždy provádějte test v místech, kde si můžete dovolit, chybu, nikdy tuto technologii nepouživejte na bez předešlého bezpečného testovaní.

Gravírování prstenů s rotační osou, která chytrý systém upnutí pro tebto druh produktů je opravdu jednoduché, můžete tak gravírovat šperky a prsteny všech známých kovů od zlata, střibra, titanu,.. S rotační osou xTool RA2 Pro a spojení s xTool F1 je možné gravírovat také vnitřní stranu prstenů, stačí osu vychýlit aby se paprsek mohl dostat k vnitřní straně prstenu viz. obrazek níže s použitím přistroje xTool D1 Pro a IR 1064nm modulu D1 Pro

Pro inspiraci jaké jsou dalši možnosti tvorby s xTool F1 a klasickými gravírkami koukněte zde.

 

Video od stejného recenzenta s použitím posuvného doplňku xTool Slide Extension.

*V tomto članku byly použit fotky a videa jak z officialních zdrojů tak také jiných blogerů, připadně tvůrců. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz